Gyakran Feltett Kérdések

Q?

Gyakran Ismételt Kérdések

A.

Mennyi előleget kell befizetnem?
- A bútor (és egyéb kiegészítők) árának 50%-át megrendeléskor, a fennmaradó 50%-ot kiszállítás előtt.

Hogyan fizethetek?
- Készpénzzel vagy banki átutalással

Mennyi idő alatt készülnek el a bútorok?
- Ezt rendeléskor pontosítjuk a kiválasztott anyagok és a a bútor méretei függvényében.

Mennyibe kerül a szállítás és a szerelés?
- Szállítási díj (Budapesten területén belül): az ár a bútorok mennyiségétől függ.
- Szerelési díj: a bútor árának 8%-a (bruttó)

A konyhai gépeket be is kötik?
- Nem, a konyhai gépeket a helyükre szereljük, de elektromos, gáz, víz bekötését mindenképpen szakembernek kell elvégeznie, a garancia miatt!
Pl: a mosogatóknál, a munkalapba való bevágást elvégezzük, de vizes bekötést nem áll módunkban vállalni!

Q?

A tervezéstől a kivitelezésig

A.

Árajánlatot személyes vagy akár e-mailes megkeresés alapján is tudunk készíteni.
Ehhez első körben elegendő a helyiség mérete, illetve egy körülbelüli elképzelés a bútor anyagát, kialakítását illetően.

Ezután pár napon belül aktuális telítettségünktől függően elkészül árajánlatunk, mely tartalmaz egy 3D-s látványtervet.
Legtöbbször a tervezés itt még nem szokott befejeződni, természetesen lehetőség van módosításokra is.

Amennyiben szimpatikus az ajánlatunk, érdemes igénybe venni díjmentes helyszíni felmérésünket. Ezután a felmért méretek szerint pontosítjuk ajánlatunkat, amely általában inkább a kiosztásban és nem az árakban szokott változást eredményezni.
Érdemes az előzetes ajánlatok után személyesen is ellátogatni Stúdiónkba, ahol kiállított bútoraink mellett a választható anyagokat, színeket és egyéb kiegészítőket is meg lehet tekinteni. A tervezőinkkel való személyes találkozás során pedig minden apró részlet pontosítható az ajánlatot illetően.

A bútorokat az ajánlatban szereplő ár 50%-os előlegével lehet megrendelni személyesen (készpénzes fizetéssel) vagy akár e-mailen keresztül is (utalásos fizetéssel). Természetesen mindkét esetben kitöltünk megrendelőlapokat is, melyekből másolatot készítünk.
A rendeléskor pontosítjuk a gyártási határidőt is.
A megadott időn belül asztalosműhelyünkben elkészül a bútor, melyet a kiszállítás után helyszíni szerelőink szerelnek be.

Q?

3D látványtervezés

A.

Az egyedi bútorgyártás előnye, hogy mindenki saját igényeinek és az adott helyiség méretének megfelelően tervezheti meg bútorát.
Ebben tervezőink szakmai tudásukkal igyekszenek minél nagyobb segítséget nyújtani, melyben a számítógépes látványtervezés is szerepet játszik.
Látványtervező programunk segítségével a méretektől kezdve a színeken át az anyagokig minden apró részletet meg tudunk jeleníteni a kéréseknek megfelelően, amik természetesen a későbbiek során módosíthatók.

Mivel bútoraink nem egy megadott elemlistából válogathatók össze, minden tervhez készítünk színes látványtervet, így a papíron megtervezett bútor valósághű formában is láthatóvá válik.
Ez nagy segítség a megrendelő és a tervezők közti párbeszéd és ötletelés során is.

Q?

Mire figyeljünk?

A.

Konyhabútor

Konyhabútor esetén inkább falméretet érdemes adni, így tervezőink tudni fogják, mennyire lehet azt kitölteni bútorral.
Fontos, hogy átgondoljuk, milyen anyagokban vagy árkategóriában gondolkodunk, milyen funkcióknak kell, hogy megfeleljen a bútor.
Ezeket természetesen a személyes találkozáskor is rögzítjük, de így már rögtön a tervezés elején be tudjuk mutatni az általunk fölhasznált anyagokat, színeket és természetesen elkészített bútorainkat is.

Érdemes a kiállások (víz-, villany-, gáz-) helyét is megadni, mert ezek egyértelműen megadják a gépek és a mosogató elhelyezését.
Amennyiben valaki bizonytalan lenne vagy már a mérést is szakemberre bízná, természetesen az ajánlatkészítést is kezdhetjük a díjmentes helyszíni felméréssel, ahol kollégánk részletesen följegyez minden fontos adatot.

A méretek átbeszélése után tervezőink elkészítik az ajánlatot, mely egy részletes elemlistát tartalmaz az árakkal, illetve egy színes látványtervet.
Az ajánlatot első körben az adott árkategórián belül mindig alapáras kialakításra szoktuk elkészíteni, ami azt jelenti, hogy minden nyíló ajtót és fiókot a legegyszerűbb kivitelben számolunk, illetve a legolcsóbb és legegyszerűbb fogantyúval. Ezt természetesen a későbbiekben mindenféle tompítóval és egyéb kiegészítőkkel, belső kosarakkal föl lehet dobni, kiválasztás után pedig a fogantyúkat, üvegbetétet is beárazzuk.
Erre azért van szükség, mert így tisztán látszik, hogy a bútor a kiválasztott anyagokból mennyibe kerül: pontosan kiderül, hogy esetleg már így is túllőttünk a meghatározott anyagi kereten vagy még belefér egy-egy választható extra.

Mivel elemáraink az egyedi kialakítás miatt nincsenek, minden esetben új ajánlatot készítünk.
Tanácsot természetesen tudunk adni arra vonatkozóan, hogyan érhető el a megálmodott konyha esetleg kedvezőbb áron.
Ha már minden apró részletet sikerül átbeszélni a kialakításokat illetően és a helyszíni felmérés is megtörtént, ajánlatunk véglegesnek is tekinthető, vagyis, amennyiben módosítás nem lesz rajta, természetesen az ár sem fog változni.
Bútorárainkat mindig áfával együtt számoljuk, így emiatt sem érhet senkit meglepetés rendeléskor.

Gardróbszekrény

Beépített szekrények között választhatunk nyíló vagy tolóajtós kialakítást is, legtöbbször a helyiség stílusa vagy a rendelkezésre álló hely szokta eldönteni, melyikre essen a választás.
Mind toló mind nyíló ajtó esetén több fajta anyag és szín közül választhatunk, ezeket, illetve elkészített bútorainkat Stúdiónkban lehet megtekinteni.

A beépítendő fal mérete mellett érdemes végiggondolni, hogy mit és hogyan szeretnénk tárolni a szekrényben.

Tolóajtós kialakításnál fontos tudni, hogy a sínrendszer 10 cm-t elvesz a külső mélységből, így teljes értékű szekrényként csak minimum 70 cm-es külső mélységgel tudjuk majd használni.
Természetesen olyan helyre is lehet tolóajtós szekrényt készíteni, ahol ennél sokkal kisebb lehet csak a mélység, de ebben az esetben nem a hagyományos akasztórudat, hanem egy kihúzható típust szoktunk javasolni.
Szintén a tolóajtós típusra jellemző, hogy a külső osztást a belső részeken is követni kell, különben használhatatlan lesz a szekrény. Így a szélességet egyenlő részekre osztva kapjuk meg az ajtók és a belső elemek szélességét is.
Ezen kívül mind a belső elrendezésnél , mind az ajtók osztásánál rengeteg lehetőség és szín közül választhatunk.

Nyíló ajtós szekrények esetén arra érdemes odafigyelni, hogy például a fiókos elemek nem kerülhetnek ajtó mögé pusztán technikai okokból, így ezek mindenképpen megosztják majd az összképet.

Stúdiónk, amennyiben nem külön kérés ennek ellenkezője, minden esetben különálló elemként készíti a szekrényeket. Így minden oldala, teteje, alja és hátfala elkészül. Lábazattal is érdemes számolni, ami általában 10 cm szokott lenni: ezt azért szoktuk ajánlani, mert ha bármilyen okból megsérül a szekrény alja, nem a teljes szerkezetet kell cserélni, csak a lábazati takarólécet, ami kevésbé megterhelő anyagilag.

A belső kialakítás esetében tervezőinknek elegendő annyi információ, hogy a tárolni kívánt dolgokat, ruhákat, milyen formában képzeljük el: például több akasztós, vagy sok fiókos, esetleg inkább polcos megoldásra lenne szükség.
Ezeken kívül több fajta belső szerelvény is létezik gardróbszekrénybe (például nyakkendő vagy nadrágtartó), de ezek egyrészt árban a magasabb kategóriába tartoznak, másrészt megadott méretben léteznek csak, így a belső elrendezés kiosztását érdemes ezekkel kezdeni.

Irodabútor

Irodába leginkább kisbútorokat, asztalt, komódot, polcos szekrényeket szoktunk készíteni. Természetesen színben itt is rengeteg variáció létezik az olcsóbb anyagoktól a drágább kialakításokig.

A bútorok megtervezéséhez mindenképpen érdemes tervezőink segítségét kérni.
Ehhez a helyiség méretére feltétlenül szükség van, illetve a szükséges funkciók megjelölésére.
Ezekből az adatokból az ergonómiai méretek figyelembe vételével már könnyen meg tudják tervezni a kényelmesen és praktikusan használható méretű bútorokat.

Természetesen akár a berendezés megtervezése előtt is lehet kérni helyszíni felmérésünket, ahol kollégánknak ugyanúgy lehet jelezni a fent említett, kialakításra és szükséges bútorra vonatkozó információkat.

Számítógépes látványtervet minden esetben készítünk a kért bútorról, így a tervezési folyamat során már látható formába kerül a leendő kialakítás. E sokban segíti a megrendelővel való kommunikációt is, könnyen elkerülhetők ezáltal az esetleges félreértések.